Кои сме ние +359 885 500 100 bg
За нас Лицензи Банкови сметки Контакти Галерии

Бизнес предложения
www.sportskills.bg
Партер
ул. Цветна градина 72, гр. София, ПК 1421
Понеделник - Петък (09:00 ч. - 18:00 ч.)
T: +359 2 822 7700
M: +359 885 500 100
info@tourskills.bg
Календар
Юли, 2020Август, 2020Септември, 2020Октомври, 2020Ноември, 2020Декември, 2020Януари, 2021Февруари, 2021Март, 2021Април, 2021Май, 2021Юни, 2021
Търсене
en bg

Девствен и красив - остров Лимнос

07.09.2015 г.
Вече няколко години посещаваме това вълшебно място и сме се убедили в красотата, девствеността, природните забележителности, местното гостоприемство и изключително вкусната храна. Всичко това, съчетано с перфектните условия за уинд и кайт сърф, ни кара да се връщаме тук отново и отново...
Лимнос е осмият по големина остров в Гърция, разположен в северната част на Егейско море между островите Тасос и Лесвос. На острова можете да намерите повече от 30 пясъчни плажове /280км крайбрежна ивица/ с прекрасни заливи, ситен пясък и уникални гледки. Главните градове са Myrina, на западния бряг, и Moudros на източния бряг, който се намира в голям залив в средата на острова. Поради голямото разстояние от Атина, остров Лимнос няма развит масов туризъм и остава уединено място дори и в разгара на сезона.
 
На острова можете да намерите 32 селища, повечето от които са обявени за традиционни архитектурни селища, археологически обекти и музеи. В северозападната част на острова се намира местната „Сахара”, в самото сърце на Северно Егейско море. Пахес Амдес (Дебели пясъци), както ги наричат местните, е поразително явление от дюни, намиращи се сред хълмовете на площ от 70 дка. 

ПЛАЖ КЕРОС - СЪРФ СПОТ

Остров Лимнос е чудесна дестинация за любителите на уинд и кайт сърф, а школите, предлагащи обучения по този вид спорт, разполагат с изключително квалифицирани инструктори. Най-подходящото място за любителите на сърф е плажът Керос.От крайбрежието Керос навътре в морето, на дълбочина от 7 до 8 м., се намират останките от потънал военен кораб.

Тук можете да намерите и най-доброто оборудване на острова и най-добрите инструктори, които освен че са високо квалифицирани, говорят български език.
Ветровете в Егейско море са от североизток и преобладават в месеците от Март до Октомври. Най-високата скорост на вятъра е сутрин до около обяд, а късния следобед се понижава.
ТУР СКИЛС ви предлага възможност да се включите в организирано обучение за начинаещи и напреднали сърфисти, да подобрите своите умения и да ползвате неограничено екипорвка.
 
СЪРФ  СПОТ
 
В северната част на залива Керос се намира спотът, от който всички любители на високите скорости и free style ще останат доволни. Брегът е със ситен пясък, плитката част е широка от 200 до 300 метра по цялата му дължина. На това място се намира сърф център SIROKO, aко карате пред училището без да излизате от залива имате 1,5 км равна вода със съвсем лек чоп. На излизане от залива ще намерите перфектни рампи за скачане, а в северния край на залива (300м от Сироко) водата е перфектно гладка и предразполага към фристайл изпълнения.

ОЩЕ ЗА ВАШЕТО ПЪТУВАНЕ

Кои места трябва да посетите?

 • Пясъчните Дюни - трудни за намиране, но си заслужават усилията. Невероятни ярки, оранжеви пясъчни дюни.
 • Плаж Керос - световна атракция за уинд и кайт сърфисти, където се намира и Българското сърф училище, което разполага с отлична база и най-модерното оборудване.
 • Полиохни - това е най-важният археологически обект на острова. Тук италиански археолози са открили седем различни слоя на цивилизацията. Неолитният град предшества египетските династии, Минойските кралства на остров Крит и дори най-ранното ниво на Троя.
 • Археологически обект на Kaviria – храм с основа 12 дорийски колони, построен около 6-7 век преди Христа, който е бил посветен на тракийската Афродита.
 • Езерото Chortarolimni – това езеро прави впечатление, че сте попаднали на малък оазис. През зимния период и началото на есента, в него могат да се видят птици Фламинго.
Какво трябва да опитате?
 
Изобилието от места за богат риболов, земеделието, животновъдството в чистите равнини и тучните пасища, в комбинация с климатичните условия на Лимнос, осигуряват продукти с рядко качество и вкус. Изключителните сирена, традиционните тестени и захарни изделия, медът от мащерка и прясната риба ще задоволят и най-изтънчения гастроном. В древността виното на Лимнос е считано за нектара на Олимпийските богове. Лимнос продължава да е винопроизводителен остров и славата за качеството на неговите вина се носи по целия свят.

За колко време се стига до острова?

София – Кавала с автомобил през Кулата и гр. Серес (340 км) – 4:00 часа. След това пътуването продължава с ферибот:
 • Кавала – Лимнос с ферибот – между 3:30 часа до 4:00 часа.  
 • Тесалоники – Лимнос със самолет – 40 мин.
 • Атина – Лимнос със самолет – 30 мин.
Колко ще ви струва пътят?
 
Цените на билета Кавала – Лимнос в една посока:
 • за пътник около 16 Евро /предвиждат се отстъпки за група/
 • за лек автомобил с дължина под 4.25 м. – 51 Евро, над 4.5 м. – 62 Евро
 • за автобус – 18 Евро на метър.
За деца цените са с 50% намаление. Повече информация за графика на фериботите можете да намерите тук:
 
ГАЛЕРИЯ
 
А за да ви изкушим напълно, ви даваме възможност да научите още малко подробности около предстоящото екстремно изживяване, както и да надникнете в една чудесна галерия от сърфирането из водите на остров Лимнос.
ДОБАВИ КОМЕНТАР ИЗПРАТИ НА ПРИЯТЕЛ
Дизайн и разработка ИДЕЯ График ЕООД