Кои сме ние +359 885 500 100 bg
За нас Лицензи Банкови сметки Контакти Галерии

Бизнес предложения
www.sportskills.bg
Партер
ул. Цветна градина 72, гр. София, ПК 1421
Понеделник - Петък (09:00 ч. - 18:00 ч.)
T: +359 2 822 7700
M: +359 885 500 100
info@tourskills.bg
Календар
Април, 2020Май, 2020Юни, 2020Юли, 2020Август, 2020Септември, 2020Октомври, 2020Ноември, 2020Декември, 2020Януари, 2021Февруари, 2021Март, 2021
Търсене
en bg

Карнавалът в Рио

Карнавалът в Рио

Феерия от цветове, звуци, трептящ въздух. Най-колоритният фестивал - Карнавалът в Рио де Жанейро. За Бразилия казват, че съществуват три годишни времена – преди карнавала, по време на карнавала и след карнавала. Той винаги започва в събота, 40 дни преди Великден, и завършва във вторник, последният ден преди постите, като фиестата се вихри непрестанно четири дни и четири нощи.

По традиция в петък вечер, преди същинския карнавал, се провежда шествие по улиците на Рио де Жанейро, по време на което Крал Момо се възкачва на трона. Интересен факт е, че кралят се избира измежду най-дебелите жители на града, като условието е да тежи поне 100кг. В края на шествието кметът на града връчва на Краля на фестивала ключовете от Рио, предавайки му символично управлението, без властта му да може да се простира върху полицията. В събота се представят школите от „А” лигата, които се борят за участие във Висшата лига през следващата година. На тези школи им се предоставя възможност да избират за танците си между пет вида карнавални костюми и шест вида бански. Кулминацията на карнавала е в неделя, когато 14-те най-добре представили се през годината школи по самба, съставляващи т. нар. "висша лига", се борят за шампионската корона. Всяка от тях показва уменията си през 90-те минути слава на прочутия булевард "Самбадром" (дълъг 700м. и разполагащ с над 70 000 седящи места), представяйки своя сцена и оригинален сюжет. Ежегодно всяка школа изразходва около 1 милион долара по подготовката за карнавала. 

В Рио де Жанейро има над 200 школи по самба, които се подготвят цяла година за празненството.

Всички самба училища в Рио отварят врати по време на карнавала. Самба нощите започват още през ноември, когато екипа на школата се спира върху определен танц и песни, които да изпълняват по времето на карнавала. Репетициите преди карнавала са много популярни и добра възможност да се научите да танцувате самба. Двете най-големи училища – Мангера и Салгуеро са разположени в южната част на Рио. Входът за такава вечер е между 30 и 50 долара.

По време на шествието, училищата се представят, спазвайки определени правила. Участниците в даден самба клуб са представяни от най-добрите си танцьори, които вървят начело на шествието. Те не спазват определената от школата “тема” на облеклото със съответстващите й цветове, тяхната сила е в добрите им танцувални умения. Редом с тях вървят т.нар. “крила” – членове на клуба, между 20 – 100 човека, облечени сходно или в еднакви дрехи, така че да изразят своята принадлежност към школата.


Прочети още на: http://putepisi.com/statii/karnaval-v-rio-de-janeiro.SEKS
Пътеписи - Опиши света!
Моля, имайте предвид, че това не е действителна резервация, a само заявка! Ще се свържем веднага, след получаване на заявката.
ИЗПРАТИ
РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН ИЗПРАТИ НА ПРИЯТЕЛ
Дизайн и разработка ИДЕЯ График ЕООД