Кои сме ние +359 885 500 100 bg
За нас Лицензи Банкови сметки Контакти Галерии

Бизнес предложения
www.sportskills.bg
Партер
ул. Цветна градина 72, гр. София, ПК 1421
Понеделник - Петък (09:00 ч. - 18:00 ч.)
T: +359 2 822 7700
M: +359 885 500 100
info@tourskills.bg
Календар
Април, 2020Май, 2020Юни, 2020Юли, 2020Август, 2020Септември, 2020Октомври, 2020Ноември, 2020Декември, 2020Януари, 2021Февруари, 2021Март, 2021
Търсене
en bg

Китайската Нова Година

15 интересни факта за Китайската Нова Година

1. Глобален фестивал: Китайската Нова Година не се празнува само в Китай, но и в много други страни в Югоизточна Азия, включително Малайзия, Виетнам, Тайланд, Сингапур, Бруней, и Индонезия:

Нова Година в Тайланд и Сингапур

2. Лунен календар: Датата на китайската Нова година се променя всяка година, защото китайците използват Лунен календар, който се основава на времето, необходимо на Луната да обиколи Земята.

3. Година на Козата: Има дванадесет животни в китайския зодиак: Плъх, Вол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Коза, Маймуна, Петел, Куче и Прасе. Всяка Нова година е представена от животно. 2015 г. е годината на козата.

4. “Gung Hei Fat Choy”: Как да кажа Честита Нова Година на китайски.

5. Пролетното почистване започва преди новогодишните празници: хората правят цялостно почистване на дома ", за да се премахне старото и да се приветства новото". За да добавят допълнителен късмет, след като къщата е чиста, традиция за хората е да добавят малка червена декорация като малко парче хартия, което се залепва на мебели и други вещи.

6. Никаква работа не трябва да се върши по време на новогодишните празници: Почистването се извършва преди това, защото вярванията на хората са, че не трябва да работят по време на Нова година, тъй като е време за почивка и те трябва да се радват на времето изкарано с близките си хора.

7. Плодовете на късмета: Дните през китайската Нова година хората изкарват като посещават семейството и приятелите си и е прието да им предлагат плодове за късмет, като портокали и ябълки.

8. Семейна среща: Китайската Нова Година често се смята за време, където всички от семейството се събират и празнуват заедно празника с Новогодишна вечеря. Тя често е домашно приготвена храна с риба, кнедли и други любими продукти за тях.

9. Фойерверките отблъскват злите духове: "Shou Sui" означава "след Новогодишната вечеря", а през това време семейството и приятелите, стоя будни до полунощ, за да гледат фойерверките. Смята се, ярко червения цвят, огъня и силните звуци се предпазят от зли духове.

10. Червеният цвят също държи злите духове далеч: Червеното често се използва за декорация и много хора също се обличат в този цвят, защото вярват, червеното символизира огъня и държи злите духове далеч.

11. Ang Pow: Червени пликове (по-известен като " Ang Pow"), съдържащи пари често се дават на членовете на семейството като знак за благословия и късмет за новата година. Драконовият танц

12. Драконовият танц: е значим, защото се вярва, че силният звук на барабани и чинели пазят злите духове далеч.

13. Фенерите са значими: Червени декоративни фенери често са окачени по улиците и на външните врати на домовете, защото се вярва, че символизират жизненост, социален статус и късмет. Те са декорирани с красиви изображения, китайски йероглифи и имат хартия, изписана с гатанки, която виси от тях.

14. Един фестивал, който да отбележи края на друг: Китайската Нова Година е всъщност 15 дневен фестивал, чийто край се отбелязва с фестивала на фенерите на първото пълнолуние.

15. Гатанки и храна: По време на фестивала на фенерите хората често ходят по улиците и отгатват загадките на фенер чрез издърпване на хартията и проверяват дали отговорът им съответства с техния. Ако познаят отговора, те могат да спечелят една малка награда. Фестивалът не може да приключи преди да се опита "tangyuan" - с кнедли, изработен от лепкаво оризово брашно с розови листенца, сусам, боб пюре, сушени плодове, орехи месо и хинап паста.

http://blog.amari.com/15-interesting-facts-chinese-new-year/

ДОБАВИ КОМЕНТАР ИЗПРАТИ НА ПРИЯТЕЛ
Дизайн и разработка ИДЕЯ График ЕООД