Кои сме ние +359 885 500 100 bg
За нас Лицензи Банкови сметки Контакти Галерии

Бизнес предложения
www.sportskills.bg
Партер
ул. Цветна градина 72, гр. София, ПК 1421
Понеделник - Петък (09:00 ч. - 18:00 ч.)
T: +359 2 822 7700
M: +359 885 500 100
info@tourskills.bg
Календар
Октомври, 2018Ноември, 2018Декември, 2018Януари, 2019Февруари, 2019Март, 2019Април, 2019Май, 2019Юни, 2019Юли, 2019Август, 2019Септември, 2019
Търсене
en bg

Във форма за ски

Във форма за ски

В любимия ни сезон, а именно ски сезона вече сме в очакване на дългите снежни писти и невероятни пейзажи, но ските освен удоволствие носят и големи физически натоварвания. да избегнем контузии се нуждаем от добра физическа подготовка, за да можем да му се насладим пълноценно трябва да последваме някои златни правила.Подгответе се!

Започнете с аеробна тренировка:

Тя трябва да се провежда 3-4 пъти седмично.Ако не водите особено активен начин на живот, аеробните упражнения ще са Ви от голяма полза. Говорим за упражнения с умерено темпо, при които трябва да повишите пулса си до определено ниво и да поддържате темпото от 30-40 минути. За да определите пулсът който трябва да поддържате, направете следното: извадите възрастта си от 220. Полученото число умножете по 70%. Това е вашият идеалният пулс.

Кардио тренировките също са от голямо значение и полза. Препоръчително е да са 3-4 пъти седмично. Те ще помогнат на тялото Ви да привикне към редовните упражнения, а и ще Ви помогне да свалите излишните килограми. Преди да започнете тренировка, не пренебрегвайте загрявката и не прекалявайте с интервалните тренировки.

Сила и издръжливост

Карането на ски изисква доста мускули да генерират  експлозивна сила (т.е. много сила за кратко време),  с което натоварва: бедрата, прасците и глутеусите. Затова оптималният вариант е да ги натоварвате с тежест с която можете да изпълните 3-4 серии с по десетина повторения.

Клекове (с тежести/ без тежести), подскоци (на височина/ дължина), напади напред или назад до коляно, отново с тежести и без тежести

Гъвкавост и баланс

За да се адаптирате към променящия се терен, снега и скоростта, наистина трябва да обърнете внимание на детайлите в подготовката си. И за щастие може да го подобрите с някои специфични упражнения, както и с помощта на уреди като босу топка (bosu ball) или дъска за баланс.

За да пазите по-добре равновесие, да се предпазите от контузия и да поддържате правилна стойка, докато карате, ще трябва да подобрите и еластичността на мускулите. Интервалните и силовите тренировки стягат мускулите, а противодействието на това е стречингът. Разтягайте своята мускулатура във всеки един момент на своята тренировка.

След като изпълните програмата - смело към лифта!

Моля, имайте предвид, че това не е действителна резервация, a само заявка! Ще се свържем веднага, след получаване на заявката.
ИЗПРАТИ
РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН ИЗПРАТИ НА ПРИЯТЕЛ
Дизайн и разработка ИДЕЯ График ЕООД