Кои сме ние +359 885 500 100 bg
За нас Лицензи Банкови сметки Контакти Галерии

Бизнес предложения
www.sportskills.bg
Партер
ул. Цветна градина 72, гр. София, ПК 1421
Понеделник - Петък (09:00 ч. - 18:00 ч.)
T: +359 2 822 7700
M: +359 885 500 100
info@tourskills.bg
Календар
Август, 2020Септември, 2020Октомври, 2020Ноември, 2020Декември, 2020Януари, 2021Февруари, 2021Март, 2021Април, 2021Май, 2021Юни, 2021Юли, 2021
Търсене
en bg

3-те световноизвестни карнавала

3 от най - известните карнавали в света

Хората по целия свят обичат да се обединяват и споделят времена на празници и чествания. Карнавалите отбелязват значими моменти като сезони или събития по целия свят. Често пъти тези карнавали разкриват религии или култури и са чествани с паради, храна, забавления, музика и костюми. Има стотици карнавали по целия свят, но няколко от тях са придобили голяма популярност през годините.

Карнавалът във Венеция

Карнавалът във Венеция е фестивал, който празнува прехода от зимата към пролетта и смесването на традиции, забавления и история във Венецианския град. Като един от най – популярните международни карнавали, той също така е и един от най-старите, датиращ от 14 век. В началото, хората от града носят маски, за да се крият. По този начин няма да има социален статус, а именно обикновените хора и висшата класа. С носенето на маски всеки може да вземе участие в честването като равен на останалите. Тези маски са вече известни като венециански маски и привличат много внимание. Те изискват толкова много детайли и време, за да бъдат направени така красиво и уникално, че се взимат много сериозно като част от честването. С грандиозни балове, шоута, вечери, партита, оркестри, коктейли и невероятни костюми и маски, този карнавал привлича хора от всички краища на света. Въпреки че много от оригиналните карнавални традиции са били загубени през годините, изглежда някои от по-новите идеи са се развили и са привлекли много нови хора, да посетят този красив град.

Карнавалът в Ница

Карнавалът в Ница представя, за пореден път, най-забавните дни преди началото на Великия пост. В Ница, Франция, на Френската ривиера, двете седмици преди "Дебелия вторник" известен също като Mardi Gras, се празнуват без ограниченията на католическата вяра. Често облечени с карикатурни костюми с големи глави, хората от Ница приемат това време, за забавление и вземане на участие в празника, напитки, танци и паради в целия град. Парадите са всеки ден и нощ по време на карнавала и по време на битката на Цветята, има 20 зрелищни плувни шествия по улиците, обхванати в красиви букети. Костюмите и платформите са толкова необикновени, че има комисия назначена ежегодно да помогне планирането на нови и прекрасни теми за карнавала. Това е време за неограничено забавление и прекрасни моменти с грандиозен огън и фойерверки, завършващи в последния ден на карнавала. С изобилие от забавления от рок и техно концерти до прекрасни цветя, изпълващи улиците можете да си представите колко уникален е сам по себе си, този карнавал. В минали години той е имал над един милион жители и туристи и всяка година този брой продължава да расте.

Карнавалът в Рио де Жанейро

Карнавалът в Рио де Жанейро, разположен в Бразилия започва подобно на Mardi Gras. Въпреки това, традициите на карнавала са взели малко по-различна посока, когато става дума за събития. Карнавалът е четиридневно празненство преди Великите пости. Той се счита за период на сбогуване с удоволствията на плътта преди Великия пост и подготовката за карнавала започва месец по-рано. Парадът Samba се смята за един от най-красивите концерти на земята. Излъчвани по международните телевизионни предавания самба групите се състезават в грандиозните нощни шоута в Sambodrome. Тези самба групи работят безкрайно, репетират и усъвършенстват техниките си специално за този повод. Също така в карнавала участват над 400 групи, наречени Bandas и Blocos, които са облечени в народни носии и костюми и маршируват, дефилират и танцуват из кварталите. Всяка Banda или Bloco има своя собствена тема и може да се движи по улиците, допълвайки празничната атмосфера. Други традиции, които са част от карнавала, са невероятните партита и присъстващи балове. Също така, не е необичайно да видите мъже, облечени като жени, разхождащи се по улиците.

http://www.magazinetimepass.com/ten-most-famous-carnivals-around-the-world.html

ДОБАВИ КОМЕНТАР ИЗПРАТИ НА ПРИЯТЕЛ
Дизайн и разработка ИДЕЯ График ЕООД