Очарованието на Адриатика

Страхотно време, топло синьо море, красиви градове, безлюдни острови, зашеметяващи национални паркове, приятелски настроени хора, евтина бира и пресни морски дарове – Далматинското крайбрежие има всичко. Да се охладите на борда на ветроходна яхта, докато плавате из Адриатика, с възможности да плувате в красиви заливи, това без съмнение е най-добрият начин да се насладите на плаването…

Това е едно необикновено пътуване! Комбинация от плаване с ветроходна яхта и разходки из малките градчета с красивите гледки по залез слънце, Хърватска ви предлага още богата история и култура, девствена природа, много слънце и топло гостоприемство – насладете им се.

 

Най-добър период за пътуване: Април – Октомври

Живот на борда
Закуската започва в 8:00. Към 9:00 отплаваме към следващото пристанище. По пътя се радваме на красиви гледки, спираме в близост до някой залив и който иска се гмурка из кристалната вода. Разбира се, за тези, които не могат да плуват на борда се предлагат куп други забавления – плаж, храна, напитки, музика и много смях. В ранния следобед се пристига на пристанището, където започва и вечерната волна програма – разходка из красивите острови, романтична вечеря в някое пристанищно ресторантче или луд купон на борда с приятели.

Препоръчителна екипировка: Вземете си яке против вятър, бански, слънцезащитен крем, удобни обувки /на яхтата не се препоръчват джапаки /, слънчеви очила.

Какво е времето?

Климатът е типично средиземноморски по Адриатическото крайбрежие, което означава, топло сухо лято и мека зима. С 2600 часа слънчева светлина средно годишно, това са едни от най-слънчевите брегове в цяла Европа. Температурите са около 30 градуса през юли / август, до 23 градуса средно май / октомври.

Какво да се има предвид при плаване в Хърватия?

Моля, имайте предвид, че за разлика от Гърция, ще се наложи да платите пристанищни такси. Те варират в зависимост от размера на яхтата и мястото, между 15€ и 60€ на нощ. Съоръженията в Хърватия обаче като цяло са много добри, с душове и брегово захранване, широко достъпни.

Яхтингът те учи на търпение, той не е за бързащи хора. Всяко едно плаване носи далеч по-голямо удоволствие от това да достигнеш крайната цел.

Tags:
,