ПРИКЛЮЧЕНСКА ВАКАНЦИЯ

 
Самолeтна програма, с директен чартърен полет от София
Дата на заминаване : 07.04 – 14.04.2021

 
Първи ден (сряда 07.04.2021 ):  Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада. Кацане на летището в Хургада и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка.
Втори ден (четвъртък 08.04.2021):  Закуска. Свободно време за плаж, кайт и почивка. Обяд. Вечеря и нощувка.
Трети ден (петък 09.04.2021):   Закуска. Свободно време за плаж, кайт и почивка. Обяд. Вечеря и нощувка.
Четвърти ден (събота 10.04.2021): Закуска. Свободно време за плаж, кайт и почивка. Обяд. Възможност за допълнителна екскурзия: Целодневна екскурзия до Луксор (180 лева/ 95 лева за дете (2-11,99 г.)). Луксор е древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. (В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда). Вечеря и нощувка.
Пети ден (неделя 11.04.2021):  Закуска.  Свободно време за плаж, кайт и почивка. Обяд. Възможност за допълнителна екскурзия: Дайвинг (гмуркане) в Червено море (EUR 50) Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, се
еопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки. Вечеря и нощувка.
Шести ден (понеделник 12.04.2021):   Закуска. Свободно време за плаж, кайт и почивка. Обяд. Вечеря и нощувка.
Седми ден (вторник 13.04.2021):   Закуска.  Свободно време за плаж, кайт и почивка. Обяд. Възможност за допълнителна екскурзия: Еднодневна екскурзия до Кайро с включен обяд (180 лева/ 95 лева за дете (2-11,99 г.)) Отпътуване от хотела много рано сутринта. Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Цената включва: двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване и обяд. (В цената не са включени напитките, консумирани по време на обяда.)  Вечеря и нощувка.
 Осми ден (сряда 14.04.2021):   Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София  изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2012 в 17:40 ч. Кацане на летището в София в 21:40 ч.

Хотел:
 
-Възрастен в двойна стая:  959 лв.
-Трети възрастен:   959 лв.
-Единична стая:   1199 лв.
-Дете / 0 – 06.99г / с 2-ма възрастни:   729лв.

- Самолетен билет с директен чартърен полет в двете посоки; - Летищни такси; - Един салонен багаж до 7 кг. ,  чекиран багаж 15 кг., 1 брой голф бег (кайт екипировка); - 7 нощувки в хотел на база All Inclusive; - Трансферите от летището до хотела и обратно; - Специална медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за спортисти със застрахователна компания "Евроинс" с покритие 10 000 евро и асистанс;    

- Допълнителните екскурзии на място и разходите от личен характер; - Бакшиши — в Египет е прието да се дават бакшиши. По време на почивката се дава задължително бакшиш за египетския представител на туроператора в размер на $ 5 за целия престой; - Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно; - Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц"; - Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).  
 

* Среща на летище София, 2 часа преди полета

Информация полет заминаване:
- дата: 07-04-2021
- полет: BGH3003
- летище: София Терминал 1
- излита: 14.00ч.
- каца: 17.00ч.

Информация полет връщане:
- дата: 14-04-2021
- полет: BGH3004
- летище: Хургада
- излита: 19.00ч.
- каца: 22.00ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Срок и начин на плащане на общата цена:
1. Капаро в размер на не по-малко от 50% на човек . Резервация се прави само след заплащане на капарото.
2. Остатъкът в размер на 50% се заплаща минимум 21 (двадесет) дни преди датата на отпътуване.
3. В случай, че сумата по т.2. не бъде заплатена в посоченият срок, резервацията се анулира и капарото остава в полза на ТУРОПЕРАТОРА.
4. Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от ТУРОПЕРАТОРA в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, ТУРОПЕРАТОРA може да предложи на ПОТРЕБИТЕЛЯ други възможности за настаняване. В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ не приеме другите възможности ще му бъде възстановено заплатеното капаро.
Анулации и неустойки:
1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е 51 /петдесет и един/ дена преди датата на пътуването.
2. При анулация от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ след срока по т.1., той дължи на ТУРОПЕРАТОРA неустойка в размер на:
2.1. Ако направената анулация е от 50 до 40 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 40% от цената на пътуването, съобразно условията на конкретната програма.
2.2. Ако направената анулация е от 39 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването.
2.3. Ако направената анулация е 29 или по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.
2.4. При анулация на пътуването поради болест или други лични причини, свързани с ПОТРЕБИТЕЛЯ, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРA суми в съответствие със сроковете на анулация и в размерите по т. 2.1., 2.2. и 2.3., респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.
3. При отказ на граничните служби да допуснат влизане на ПОТРЕБИТЕЛЯ на територията на съответната държава, ТУРОПЕРАТОРA не носи отговорност и не дължи връщане на заплатената за туристическото пътуване цена.
4. ПОТРЕБИТЕЛЯТ със съгласието на ТУРОПЕРАТОРA може да прехвърли правата и задълженията си по този договор на трето лице, което отговаря на всички изисквания за осъществяване на пътуването, след като предварително уведоми ТУРОПЕРАТОРA в срок не по-късно от 10 (десет) дни преди началната дата на пътуването.
5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ, който прехвърля своите права и задължения, и лицето, на което се прехвърля пътуването са солидарно отговорни пред ТУРОПЕРАТОРA за заплащане на общата цена по договора и на разходите, свързани с прехвърлянето.
Спорт Скилс ЕООД
1421 София, ул. Цветна градина 72
М: +359 885 500 100