Голямо Танзанийско приключение

 
Класическо сафари в Танзания и плажна ваканция!
 
Серенгети, Нгоронгоро, Маниара... Така звучат имената на истинската, неподправена екзотика, в която единствено вашият живот не зависи от сетивата и бързината. Опалени от слънцето треви, мараня, в която трептят короните на далечни самотни дървета – измамно спокойствие, внезапно раздирано от мълниеносни схватки, в които смъртта на едни означава живот за други. Това са саваните на Танзания – най-голямата зоологическа градина в света, поразяваща с изобилието от животни – лъвове, леопарди, гепарди, хиени, слонове, носорози, хипопотами, жирафи, антилопи, зебри, биволи, маймуни, лешояди... списъкът е по-дълъг от полета до там.
 
Самолeтна програма, чартърен полет от София:
Дата на отпътуване: 12.02.2021, 19.02.2021, 02.03.2021, 12.03.2021, 02.04.2021
   
  Ден 01 - София – Занзибар Чарърен полет София – Занзибар.
Ден 02 – Занзибар пристигане
Пристигане в Танзания, Занзибар. Добре дошли в Стоун Таун, столицата на Занзибар. След пристигането Ви ще направите обзорна обиколка на града. Ще посетите известния пазар, където се смесват уханията на океана и безброй подправки, различни дворци на султаните на Занзибар (за съжаление най-големият от тях – Къщата на чудесата се е срутил на 25.12.2020 г.). Продължавате към арабската крепост, англиканската църква и градските врати. Задължително е и посещението на родния дом на Фреди Меркюри. Следва посещение на бившия пазар за роби. Трансфер до хотела. Нощувка в Best Western Plus Zanzibar, на база закуска и вечеря (HB). https://www.bestwesternpluszanzibar.co.tz/
Ден 03 - Занзибар – Аруша Карату
След закуска се отправяте към летището за вътрешенполет Занзибар – Аруша. Посрещане. По пътя сафари в Национален парк Езерото Маняра. Пътят минава през Масайската степ и минава покрай многобройни живописни африкански селища, както и царевични, кафени и бананови плантации. Днес ще бъде и Вашето първо сафари. По време на сафарито ще имате обяд-пикник сред африканската савана. Нощувка в Marera View Lodge, Karatu на база пълен пансион (FB). https://mareraviewlodge.com/?fbclid=IwAR1R3iQdrgonQRncG_Ttf6V0AyXLFq2ALoDclgNl45_KZamXoV3hmy0Dtig
Ден 04- Карату – Национален Парк Серенгети 
След закуска се отправяте за сафари към кратера Нгоронгоро. Пътешествието ви продължава на Северозапад през красивата хълмиста местност на възвишенията, осеяна с житни и кафени плантации, за да стигнете до Резервата Нгоронгоро. От тук започват обширните равнини на Серенгети, където ще видите разнообразни диви животни, много преди да навлезете в Националния Парк. Нощувка в Tanzania Bush Camps Ndutu, на база пълен пансион (FB). https://www.tanzaniabushcamps.com/ndutu-mobile-camp/
Ден 05 - Национален Парк Серенгети
Преди и след обяд сафари в Национален Парк Серенгети. Нощувка в Tanzania Bush Camps Ndutu, на база пълен пансион (FB).
Ден 06 - Национален Парк Серенгети – Карату
След закуска потегляте за Нгоронгоро, любувате се на дивите животни в обширните поля на Серенгети, а по пътя спирате, за да се насладите на красотата на дефилето Олдувай. Дефилето е получило името си от храстите Сансивиериа, които растат в изобилие в околността и се наричат Олдувай на Масайски. Дефилето се намира между кратера Нгоронгоро и Серенгети, дълго е повече от 50 км, а на места дълбочината му достига 90 метра. Дефилето е открито от немския ентомолог Професор Катвинкел, който инициирал експедиция точно преди началото на Първата световна война. Изследването на дефилето е продължено от Доктор Луис Лийки и неговата съпруга, която през 1959 година, открила хуманоидни останки от Зинжантроп, по-късно пренаименован Австралопикек на Бойс, ранна форма на човек. Ще имате време да разгледате малкия, семпъл музей в дефилето, където може да видите копия на някой от находките, както и рисунки, изобразяващи живота на най-ранните заселници в дефилето. След пикника на обяд, посещавате масайско селище по пътя към хотела, разположен високо, на ръба на Кратера Нгоронгоро. Нощувка в Marera View Lodge, Karatu на база пълен пансион (FB).
Ден 07 - Карату – Занзибар,
След закуска трансфер до Аруша за полет до Занзибар. Трансфер до хотела. Нощувка в Fun Beach Hotel на база закуска и вечеря. https://fun-zanzibar.com/
Ден 08 - Джамбиани
Време за почивка и плаж, както и за допълнителни екскурзии. Нощувка в Fun Beach Hotel на база закуска и вечеря. https://fun-zanzibar.com/
Ден 9 Пвани Бийч – отпътуване
Всяко едно прекрасно пътешествие има и своят край. Днес ще се сбогувате с Танзания и Занзибар. Трансфер до летището за полет към България.
Ден 10 – пристигане в България
*****Край на тура*****
Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Зимбабве, Етиопия. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите индивидуални изисквания.
За повече информация, моля да се свържете с нас!
Информация за пътуващите
Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.

  Цена на човек настанен в двойна/тройна стая по програмата: 6090 лв. Цена за ранни записвания до 30.01.2021 – 5890 лв. Трети възрастен в двойна/тройна стая заплаща цената за възрастен в двойна стая Доплащане за единично настаняване 702 лв. Деца до 11.99 г., настанени на допълнително легло с 2ма възрастни: 5230 лв.
Забележки
Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.

 • Полети София - Занзибар - София (за повече информация, вижте по-долу); вътрешен полет Занзибар-Аруша – Занзибар;
 • Чекиран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен багаж
 • Трансфери по програмата;
 • 7 нощувки на съответния пансион в лоджи/лагери/хотели по програмата;
 • Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата с вкл. вода, 1 бира и 1 безалкохолна напитка на ден.
 • Всички активности и екскурзии,посочени в програмата;
 • Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
 • Застраховка с покритие 10 000 евро (за лица над 64 г. доплащане) с включен риск за Covid 19;
 • 2 PCR теста – при отпътуване и при връщане в България (ако има такова изискване, в лаборатории Рамус);
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие за Covid 19
 • Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – бонус от нас (за повече подробности погледнете по-долу)
   

  Цената не включва:
 • Други хранения, освен описаните в програмата
 • Други услуги, освен описаните в програмата
 • Пране, телефон и други разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии, които не са упоменати в програмата;
 • Бакшиши
 • Виза за Танзания – издава се онлайн от България, цена 50 USD чрез сайта на посолството в Берлин http://www.tanzania-gov.de/;
 • Туристическа такса в Занзибар – 1 USD на човек на ден, заплаща се задължително на място;
 
 

Полетно разписание:
Превозвач Bulgarian Air Charter България – Занзибар – 23:00 ч. – 09:10 ч.(+1) Занзибар – България – 14:00 ч.– 22:50 ч. Полетът е директен, с техническо спиране в Асуан.
ВАЖНО!!!
Моля да имате предвид, че за вътрешния полет разрешения багаж е 20 кг. За свръхбагаж се заплаща 5 USD на килограм свръхбагаж.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
Условия за плащане: 30% аванс при резервация; 70% 22 дни преди пътуването
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Всички цени се заплащат в лева по курс продава на ОББ в деня на плащане.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
 • Туровете в програмата подлежат на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Цената е калкулирана при валутен курс 1 USD=1.65 лева. При промяна на валутния курс повече от 5%, ТО си запазва правото да актуализира цената.
 • Като наш клиент Вие стaвате автоматично член на Flying Doctor’s Society of Africa по време на цялата продължителност на сафарито в Кения и Танзания, покриващ спешна евакуация в рамките на Източна Африка. В случай на инцидент, внезапно заболяване или нещастен случай сред природата, безценно предимство е да се свържете с местни опитни лекари, които да извършат евакуация по най-бързия начин по въздух до най-близката и модерно оборудвана болница в Найроби. Тази услуга няма да Ви струва нищо допълнително.За повече информация, моля посетете https://flydoc.org/. Индивидуалната медицинска застраховка не е включена в обхвата на това покритие!
  Спорт Скилс ЕООД
1421 София, ул. Цветна градина 72
М: +359 885 500 100