ЕКСКУРЗИЯ ДО КОСТА РИКА

ЕКСКУРЗИЯ ДО КОСТА РИКА

€3610 на човек

Изберете ексклузивна екскурзия до едно от най-екзотичните места в света – Коста Рика! Релаксирайте сред джунглата, открийте кристално чистите плажове и се потопете в богатата култура на тази изумителна дестинация. Резервирайте сега и се насладете на незабравимо приключение в рая!

ВИД ТРАНСПОРТ: Самолет
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 10 дни / 8 нощувки
ДАТИ:  12.04.2024, 18.10.2024, 29.11.2024

ЦЕНА от 6860 лв.

Дати

Цени

12.04.2024
от6960 лв
18.10.2024
от6960 лв
29.11.2024
от6960 лв

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 660 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА
ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 1
5 ЧОВЕКА.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 760 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА
ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 1
5 ЧОВЕКА.

ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

 

*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е     20кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.04.2021 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в  Коста Рика, Панама и Колумбия  не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ.долара.
4. Цените 6 660 лв/  6 760 лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 580 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.04.2021 г и  подлежат на  актуализация.

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 300 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.
5.  Начин на плащане:
             – в брой (в офиса на TO)
             – по банков път

Информация за хотелите (или подобни):
Сан Хосе – Hotel Presidente  4* – http://www.hotel-presidente.com/default-en.html
Пуерто Виехо – Hotel Banana Azul 3 * https://www.bananaazul.com/
Национален парк „Тортугуеро“ – Mawamba lodge 3* https://www.mawamba.com/
Аренал – Volcano Lodge & Springs 4* https://www.hotels.com/ho235411/volcano-lodge-and-springs-la-fortuna-costa-rica/
Монтеверде– Hotel Selina 3* https://www.selina.com/costa-rica/monteverde/
Пунтаренас – Hotel  Yarden Beach Resort 4* http://www.hotelyadrancr.com/

10 дни / 8 нощувки
 • Departure
  София
1
Ден 1
Среща на летище в 05.00 ч.София, Терминал 2 в 07.00 ч. полет София – Париж с “Bulgaria Air”. В 09.20 ч. пристигане в Париж. В 13.40 ч. самолетен полет Париж – Сан Хосе с „Air France”. Пристигане в Сан Хосе. в 17.05 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сан Хосе.
2
Ден 2
След закуска започва обзорна обиколка на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей , сградата на Националния театър, Музеят на изящните изкуства -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Свободно време за обяд. След обяд свободно време с възможност за пазаруване и разглеждане на пазара за кафе , плодове, зеленчуци и подправки. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе.
3
Ден 3
Ранно отпътуване 06.00 ч.-06.30 ч. към Националния парк Тортугеро - „Перлата на природата“. Той се намира в северната част на карибското крайбрежие на Коста Рика и известен като Амазония на Коста Рика. Паркът е разположен на 26 000 хектара земя и на 46 000 хектара водни басейни и е един искински рай за любителите на флората и фауната. Тук няма пътища, а „магистрали“ от реки и канали . Изживяването е невероятно! Паркът е място, където е възможно наблюдението на изобилие от диви животни, включително няколко вида маймуни, ленивци, крокодили, игуани, папагали, ара, тукани и много други. Удивително е как толкова близо до вашата стая можете да намерите различни видове маймуни, ленивци, игуани, много птици и насекоми, включително синята пеперуда (Morpho peleides). По пътя ще Ви бъде поднесена вкусна типична костариканска закуска. На път за Национален парк Тортугеро ще може да се насладите на невероятното биоразнообразие, пътувайки покрай Национален парк Braulio Carrillo. Между 10.30 ч. – 11.00 ч. пристигане на док Ла Павона, където ще се качите на удобни лодки, с които ще пътувате по каналите на Тортугеро за да стигнете до лоджа. Около обяд - пристигане в хотела – лодж. Настаняване в лоджа за почивка. В 13.00 ч. по желание Ви се предлага вкусен обяд. След обяд - 14.30 ч. по желание - приятна разходка с кану по каналите на Националния парк, като ще имате възможност да разгледате 22-километровия плаж, който е предпочитано място за гнездене на морски костенурки, които гнездят в района. Тук може да се види и най-голямата в света , „кожестата костенурка“, която достига дължина от 2 м. и тегло от 295 кг до 544 кг. Пълни с впечатления ще се отправим към хотела. В 19.00 ч по желание Ви се предлага вечеря. Нощувка в Национален парк Тортугеро.
4
Ден 4
Закуска. В 09.00 ч. по желание и срещу допълнително заплащане разходка с водач в Националния парк Тортугеро. В 13.00 ч. по желание Ви се предлага вкусен обяд. След обяд -14.45 ч. – ще посетим Sea Turtle Conservancy Visitor's Center - център за опазване на морските костенурки в чаровното селище Тортугуеро. В 19.00 ч по желание Ви се предлага вечеря. Нощувка в Национален парк Тортугеро.
5
Ден 5
Закуска. Отпътуване към Пуерто Виехо. Настаняване в хотел на брега на Карибско море. Свободно време за плаж. Насладете се на красотата на залезите в Пуерто Виехо с чаша карибски коктейл. Нощувка в Пуерто Виехо.
6
Ден 6
Закуска. Отпътуване към Националния парк „Аренал“ , където ще пристигнем около обяд. Настаняване в хотел . Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана Аренал. Нощувка в Национален парк Аренал.
7
Ден 7
След закуска се отправяме за пешеходна разходка в Националния парк „Аренал” с местен екскурзовод, по време на която ще откриете невероятна гледка в близост до вулкана, стъпвайки върху потоци лава, превърнати в камък, от изригването на вулкана през 1968 г., ще се насладите на красиви гледки към езерото Аренал и пейзажа наоколо, както никое друго място в района. След края на разходката ви очаква истински релакс в горещите минерални извори в хотела. Нощувка в Национален парк Аренал.
8
Ден 8
Закуска. Днес ви очаква много приятен круиз с лодка през езерото Аренал до Монтеверде. Облачният горски резерват Монтеверде е една от най-разнообразните и богати тропически облачни гори в Новия свят и дом на блестящата птица Кетцал и рядката птица-камбана. Монтеверде е интересен не само за жителите на резервата в облачния горски резерват, но и за своите основатели, квакерите. По желание ви се предлага екскурзия до парка Селватура, сгушен в непокътнат облачен горски резерват. Ще имате възможност да направите пешеходна разходка в тази забележителна екосистема с водач. Ще се разхождате по пътека от 3 км (1,9 мили), съставена от окачени мостове, пресичайки различни нива на облачната гора на осем различни моста, които варират от 46 фута до 155 метра дължина и 36 фута (11 метра) и 180 фута (56 метра) височина. Наслаждавайки се на невероятната екосистема вие можете да се отпуснете, знаейки, че мостовете отговарят на най-високите стандарти за безопасност и качество. С широчина 5 фута (1,5 метра) и товароподемност, която побира до 80 души, те съставят най-дългата и най-здравата висяща мостова система в Коста Рика. Научете за известното биоразнообразие на Монтеверде, докато се придвижвате през гората с лекота, което е идеално за наблюдение на местни растителни видове и диви животни. След приятните часове прекарани сред дивата природа на Коста Рика ще отпътувате към Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.
9
Ден 9
Закуска. Отпътуване до Сан Хосе. В 19.15 ч. полет Сан Хосе – Париж с Air France .
10
Ден 10
Кацане в Париж в 14.15 ч. В 17.10 ч. полет Париж– София с Air France. Кацане в София в 20.15 ч.
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Париж - Сан Хосе;  Панама сити –Париж - София;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 232 лв/ 630 евро (01.04.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Коста Рика.
 • 3 нощувки в Сан Хосе
 • 2 нощувки в  Национален парк Тортугеро
 • 1 нощувка в Пуерто Виехо
 • 2 нощувки в Национален парк Аренал
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сан Хосе (2-ри ден);
 • посещение на  Националния парк „Тортугеро“-(3-ти и 4-ти ден);
 • посещение на Националния парк Аренал – (6-ти ден);
 • пешеходна разходка в Националния парк Аренал (7-ми ден);
 • круиз с лодка през езерото  Аренал до Монтеверде облачният горски резерват- (8-ми ден);
 • входовете  на  всички  паркове;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 102 лв.
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 23 лв (за лица до 70 год.), 46 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 • Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.