Дисниленд

„Дисниленд Париж“ е увеселителен парк, намиращ се източно от Париж, Франция, в долината на река Марна. Комплексът е разположен в Marne-La-Valle, нов град в източните покрайнини на френската столица, на 32 км (20 мили) от центъра на Париж. Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни.

 

„Дисниленд“ се състои от 2 тематични парка:

  • област за забавление: „Дисни парк“ и Дисни студиа;
  • 7 хотела, собственост на „Уолт Дисни“.

 

Карта на парка: ТУК

 

Забележка: За изготвяне на индивидуална оферта за настаняване и транспорт, свържете се с нас на имейл: info@tourskills.bg или на GSM: 0885 500 100; 0885 801 180.

 

Паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки.

 

 

Дисниленд Парк

 

Това е първият построен парк в целия комплекс. Символ на този парк е замъкът от „Спящата красавица“. Дисниленд парк е посветен изцяло на героите от приказките на Дисни. Самият Дисниленд парк е разделен на няколко части. Тук има общо 49 различни атракции. Заслужава си да се разходите по главната улица и да разгледате подробно целия парк.

 

 

Дисниленд Студио Парк

 

Oтваря врати през 2002г. Тук атракционите са посветени повече на различни филми, герои и сюжети. Тук ще намерите атракциони за по-големи деца, тийнейджъри и възрастни. Тази част от Дисниленд Париж е по-слабо популярна и има 2 пъти по-малко посетители. Разделена е на няколко терена, всеки от които със своя тема и уникални атракциони.

 

 

Дисни Вилидж (Disney Village)

Това е частта, отделена специално за почивка, пазаруване и заведения за хранене. Можете да избирате между различни тематични заведения и ресторанти. Но внимавайте, цените могат да ви изненадат неприятно.