Гардаленд парк

Гардаленд парк е номер 1 Увеселителен парк в Италия, с най-дълга история и един от най-важните сред парковете на европейско ниво.

 

Простира се на площ от 3 мил. хектара, включващ хотел като от приказките. Разполага с 32 тематични атракции, 4 различни села и Gardaland Sea Life Aquarium.

 

Местоположение: Кастелнуово (Castelnuovo), на няколко километра от Верона (Verona)

 

Акценти: най-популярните обекти в парка са: влакчето „Sequoia Adventure“, „Blue Adventure“ и „Вълшебната планина“ , тур през Fantasy Kingdom с „Funny Express“, циркови представления за всички възрасти, Gardaland Sea Life Aquarium

 

Паркът Гардаленд е разделен на три тематични зони:

  • Екстремните атракциони са събрани в зоната Адреналин;
  • Зоната с повече спокойствие носи името Приключение;
  • За най-малките е подходяща зоната Фантазия.

 

Карта на парка: ТУК

 

Забележка: За изготвяне на индивидуална оферта за настаняване и транспорт, свържете се с нас на имейл: info@tourskills.bg или на GSM: 0885 500 100.

 

Една от любимите на посетителите атракции е Раптор (Raptor) – скоростно влакче във формата на динозавър. Синьото торнадо е атракцион, който е само за любители на екстремните скорости.

 

 

 

Заради близостта на парка Гардаленд до езерото Гарда посетителите на развлекателния парк имат възможността и да наемат лодка, за да плават по езерото с красиви лодки. Паркът Гардаленд привлича много посетители и заради факта, че могат да доведат домашните си любимци. Кучетата трябва да са на повод, а ако са по-едри – и с намордник. Те не могат да влизат в ресторанти и да се качват върху атракционите. Има дори атракциони, които могат да бъдат успешно използвани от посетители с увреждания – те са отбелязани със специални обозначения. Специални препоръки от служителите на парка ще получат и бременните жени, които искат да се насладят на някоя от атракциите. Някои от атракционите са подходящи само за лица, които са достатъчно високи – имат се предвид деца, достигнали определена възраст. Има и обозначения за атракциони, които са противопоказани за хора със сърдечни заболявания. Тук също така има и аквариум с великолепни представители на морския свят. Посетителите винаги са очаровани от гледката на невероятните морски лъвове и на морските кончета.

 

На територията на парка Гардаленд има също така и хотел, за да могат гостите да се насладят по-дълго време на чудесното прекарване в парка.

 

Gardaland Hotel 4*

 

Gardaland Hotel се отличава с пейзажни градини с голям басейн тип лагуна и безплатен паркинг. Намира се на 2 километра от езерото Гарда и предоставя безплатен трансфер на всеки 30 минути до най-известния тематичен парк в Италия.

Стаи: Стаите са с декор на приказна тематика и предлагат кът за сядане и интериор в светли цветове. Някои стаи са тематични, а други имат изглед към градините.

Децата могат да се забавляват с развлекателните представления, в стаята за игри и на множеството детски площадки.

 

На място се продават билети за увеселителния парк Gardaland и аквариума Sea Life на цени с отстъпка.

 

Gardaland Hotel Resort има 2 ресторанта, 3 бара и пицария. Разнообразната закуска се поднася на шведска маса.